7. 3. 2008

Pochodu v Nitre sa chce postaviť radikálna ľavica

Proti plánovanému pochodu v Nitre 14. marca 2008 sa chce postaviť Antifašistická akcia Nitra. Na 16.00, kedy by mal zo Železničnej stanice vyraziť protidrogový pochod ultrapravice, ktorý podporuje militantná nacionálne-socialistická leaaderless sieť Národný odpor Slovensko, blog Hlavu hore, ale svojich členov naň pozýva i Slovenská pospolitosť a pravdepodobne ako minulý rok sa na ňom zúčastnia i členovia iných slovenských krajne pravicových skupín, ohlasuje protiakciu na nitrianskom Svätoplukovom námestí, teda pri Divadle Andreja Bagara. Svätoplukove námestie je pritom cieľom samotného pochodu ultrapravice; v prípade, ak by sa na demonštrácii Antifašistickej akcie zúčastnil väčší počet radikálnych ľavičiarov, hrozil by stret oboch skupín.

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Je to hlupost, vraj pochod ultrapravice !!!
Je to pochod PROTI DROGAM a kludne tam moze prist HOCKTO, kto nevnima drogy ako kladnu sucast bytia !!!
To ze sa tam zucastnia aj ludia majuci svojske myslienky a idei je uplne nepodstatna vec, ako vravim HOCKTO sa moze zucastnit pochodu PROTI DROGAM !!! Vsetci ktory nieste zastancami drog nebojte sa vykrocit a pridajte sa do pochodu za zdravy zivot

Anonymný povedal(a)...

Samozrejme, ze sa pochodu moze zucastnit, kto chce, pochod nebol zakazany (inak, zaujimave, ze na krajne pravicovych serveroch je v pozvanke napisane, ze pochod je povoleny; pritom ziadne zhromazdenie nepodlieha povolovaciemu konaniu, musi byt len oznamene a ak neporusuje podmienky na to ustanovene, nie je zakazane)

Blog Nepriatelia demokracie iba hovori, ze je to pochod ultrapravice, kedze sa na jeho organizacii - tak ako po minule roky - podielaju aktivisti Narodneho odporu Slovensko, militantnej leaderless siete, ktora sa prihlasila k nacionalnemu socializmu a deklaruje ciel odstranit tzv.system, cize liberalnu parlamentnu demokraciu. Okrem toho ho propaguju dalsie slovenske krajne pravicove skupiny: Slovenska pospolitost, Stropkovska straz, a weby ako beo.sk a Hlavu hore.

Dalej analyzoval podmienky, za akych by mohlo dojst k rozpusteniu zhromazdenia, ktorou je podla tohto nazoru i propagacia hnutia Narodny odpor, ku ktorej doslo na tomto tzv. tradicnom pochode minuly rok.

Okrem toho hovori o istom bezpecnostnom riziku, ktore predznamenava snaha lavicovych extremistov postavit sa ultrapravici, sukromne ale: je na diskusiu, ako velmi je tato iniciativa relevantna.

Anonymný povedal(a)...

V jednom příspěvku kritizuje tento blog porušování autorských práv k videu Armády Slovenské republiky. Z čistě forálně-právního hlediska je i využití grafického motivu NO na vlastní pozvánku či uveřejnění této pozvánky též porušováním autorských práv.